Logo Magnolia Weddingplanner

Something old,Something new, Something Borrowed, Something Blue

Something old,Something new, Something Borrowed, Something Blue (and a sixpence in her shoe).

Je kent het gezegde natuurlijk wel. Officieel is het een gedeelte van een Engels gedicht over wat de bruid zou moeten dragen tijdens haar bruiloft omdat het haar geluk zou brengen.

Maar wat betekend het gezegde eigenlijk?

Daarvoor moeten we een paar jaar terug in de tijd. De vroegste versie is terug te vinden in een verhaal in een magazine rond 1871 in Lancastershire (Verenigd Koninkrijk) Het is inmiddels de hele wereld overgewaaid maar in Engeland en de Verenigde Staten tot op de dag van vandaag een populair gebruik tijdens bruiloften.

Something old: Dat zou geluk brengen aan een toekomstige baby. Maar het wordt ook gezien als afscheid van haar oude leven.

Something new: Voor het nieuwe leven dat de bruid krijgt

Something borrowed: Als de bruid iets leent van een gelukkig getrouwde vrouw of een vrouw die gezegend is met kinderen, zou de bruid ook een gelukkig of vruchtbaar leven krijgen.

Something blue: De kleur blauw is het teken van trouw. Traditioneel bij de huwelijkse tradities is dit een kousenband.

And a sixpence in her shoe: a sixpence is een Britse munt, dit was in de tijd een symbool van welvaart.

 

Als je die originele ideeën tegen de huidige tradities zet en gedachte kan het soms echt niet meer. Maar ik ben gek op tradities en deze kan je natuurlijk ook gewoon in een modern jasje gooien.

Het something old kan een mooi erfstuk zijn in bijvoorbeeld de vorm van een sieraad. Of iets van de bruidsjurk van je moeder wat je laat verwerken in jouw trouwjurk.

De something new is heel tof wanneer je een nieuw sieraad draagt op jouw huwelijk wat je weer door kan geven aan eventuele kinderen.

Something borrowed is natuurlijk heel leuk wanneer je beste vriendin al is getrouwd en jij iets leent wat zij heeft gedragen tijdens haar huwelijk. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Een sieraad of haar parfum…ga samen op zoek naar het mooiste borrowed.

Something blue kan je heel goed verwerken in de bruidsboeket of toch die kousenband, wat zal je bruidegom daarvan zeggen s´avonds. Maar deze hele toffe schoenen als something blue daarin in tegen ….

En geen stress als je deze traditie even overslaat. Vroeger waren ze ook erg bijgelovig. Tegenwoordig is het ook nog maar een klein procent van de bruidsparen die deze traditie gebruikt. En waar het vroeger alleen de bruid was die deze gebruiken tijdens de bruiloft had kan je dat tegenwoordig ook samen met je bruidegom doen. En om nou heel de dag met een munt in je schoenen te lopen… gelukkig heeft deze weddingplanner altijd blarenpleisters bij zich.

Samen zorgen we ervoor dat jullie onbezorgd kunnen genieten van jullie mooiste dag.

Liefs, Janneke

Scroll naar boven