Logo Magnolia Weddingplanner

Stationary

De stationary!?

Eigenlijk is dit gewoon een verzamelnaam voor de papierwaren voor jullie bruiloft. Zoals de uitnodigingen, menukaarten, naamkaartjes voor de ceremonie en het diner. Dit kunnen jullie helemaal uitbreiden naar jullie keuze en smaak. Zodat het helemaal bij jullie en jullie bruiloft past.

Ook op dit gebied is er heel veel mogelijk, welke stijl, kleur blijft natuurlijk een persoonlijke smaak, die jullie allebei moet weer geven.

Omdat jullie vast al een thema hebben voor jullie bruiloft kan je de stationary er helemaal op aan passen. Zodat ook dit in jullie droomplaatje past.

Er zijn heel veel websites waar je trouwkaarten kan bestellen. Denk aan Met Pitt Ontwerpt, Stijlvolle Trouwkaarten, Cotton Bird of Made for Moments. Maar een algemene trouwkaart die ook aan jullie wensen kan voldoen vind je ook op Kaartje2Go of Greetz. Maar wil je echt een persoonlijke kaart en stationary die helemaal bij jullie past? Dan laat je die gewoon ontwerpen door een grafisch designer, zoals Dith Design. Dit klinkt misschien heel luxe en duur maar dat valt enorm mee. En daarbij krijgen jullie een unieke stationary helemaal aangepast op jullie wensen. Wat dacht je van een eigen bruiloftlogo wat jullie helemaal door kunnen voeren. Tot aan de bedankjes aan toe.

 

Stationary voor herfst bruiloft

Wat kan er allemaal?

Zoals bij bijna alles; wat kan er niet.

Begin er mee om te kiezen voor een stijl die bij jullie en jullie thema past. Gaan jullie voor een herfstbruiloft, dan zijn die tinten heel mooi. Met een moderne “hippe” touch. Of meer de festivalbruiloft, dan zijn entreetickets heel tof! Maar gaan jullie voor een klassiek elegante bruiloft dan kan je heel mooi handgeschepte kaarten gebruiken. Deze hebben een beetje dat gevoel van vroeger. Het is wel extra mooi als je deze heel simpel zonder al te veel poespas houdt. Dan komt alles en vooral het papier tot zijn recht.

Wanneer jullie een bepaalde stijl hebben gekozen, is het aan jullie, om wanneer jullie dat willen, de Save the Date kaarten te versturen.

Natuurlijk hebben jullie de uitnodigingen. Maar wat dachten jullie van een welkomsbord in dezelfde stijl.

Bruiloftsgasten vinden het altijd heel fijn als ze weten waar ze aan toe zijn en dan kunnen naamkaartjes voor de zitplaatsen tijdens de ceremonie of inzegening heel handig zijn. Dan zitten ook de gasten die je vooraan wilt hebben dicht bij jullie 😉. Ditzelfde geldt voor de dinersetting. Wanneer jullie een geplaceerd diner tijdens jullie bruiloft hebben zijn naamkaartjes voor op de borden echt top!

Als jullie de stationary voor jullie bruiloft volledig op maat laten maken, dan kan je ook alle extra uitingen laten drukken. Hebben jullie bedankjes voor jullie gasten die jullie persoonlijk willen maken, dan kan je een sticker of een zegel met jullie logo laten maken.

Ceremoniesetting "De Burcht"
Festival bruiloft trouwkaart
Trouwkaart Stijlvolle Trouwkaarten

Wanneer gebruik je wat van de Stationary

Het versturen van Save the Date kaarten. Als jullie op korte termijn trouwen is het een beetje overbodig omdat een paar weken later al de trouwkaart op de deurmat valt. Maar een Save the Date kaart is vooral heel handig als jullie op een speciale of populaire datum, denk aan dubbele getallen of rond een feestdag, gaan trouwen. Of bijvoorbeeld in de zomervakantie. Dan kunnen jullie gasten er alvast rekening mee houden. En hebben jullie geen teleurstellingen. Deze verstuur je ongeveer een jaar tot half jaar van te voren.

Op de Save the Date kaart staat alleen wie er gaan trouwen en op welke datum. Ook vermelden jullie dat verdere info volgt.

Ongeveer 8 weken voor jullie bruiloft verstuur je officiële uitnodiging. Hier staat alle info op. Zoals de datum, de locatie en hoe laat. Wanneer je onderscheid maakt in welke gasten wanneer mogen komen, heb je verschillende kaarten nodig. Is de ene bruiloftsgast de gehele dag welkom en iemand anders alleen op het feest, dan krijgen zij verschillende kaarten. Dit is wel even iets om rekening mee te houden. Maar dit hebben jullie in de gastenlijst al getackeld.

Als jullie gasten aan komen op de trouwlocatie worden ze verwelkomd door het welkomsbord wat natuurlijk helemaal in dezelfde stijl is, als de kaarten die ze al hebben ontvangen. Ook bij de seating tijdens de ceremonie of inzegening vinden ze hun naamkaartje. Eventueel kunnen jullie de seating naamkaartjes hergebruiken tijdens het diner. Net als het welkomsbord. Die kan bij de feestlocatie de avondgasten weer welkom heten.

Om het hele plaatje af te maken hebben jullie etiketten of stickers in dezelfde stijl voor de bedankjes.

We doen geen half werk zullen we maar zeggen.

Samen zorgen we ervoor dat jullie onbezorgd kunnen genieten van jullie mooiste dag.

Liefs, Janneke

Stationary credits: Met Pitt Ontwerpt, Lovz.nl, Stijlvolle Trouwkaarten

Scroll naar boven