Logo Magnolia Weddingplanner

Wat kost een huwelijk?

Theperfectwedding.nl heeft in 2019 een onderzoek gedaan en de gemiddelde bruiloft in Nederland kost €14.548,- (excl. Huwelijksreis) Grappig weetje volgens de The Knots real wedding study kostte in 2020 een bruiloft in Amerika $19.000,- wat ongeveer €16.170,- is. De duurste bruiloft ooit was in Moskou kostte ongeveer 500miljoen dollar. Ja, je leest het goed….

Met een Hollands budget heb je ook een fantastische bruiloft!

Alles is mogelijk

Jullie hebben je droombruiloft vast al op Pinterest staan. Goed zo want dat werkt fantastisch! Ik hoop voor jullie dat je dan ook een budget heb wat zo’n Pinterest bruiloft kost.

Dat klinkt natuurlijk niet zo aardig maar het is wel enorm belangrijk dat jullie al in het begin een budget gaan bepalen. Die 500 miljoen zijn natuurlijk absurde bedragen en hebben de meeste mensen niet.

Alles is mogelijk, ook jullie droombruiloft wanneer je een kleiner budget heb. Want alleen jullie bepalen hoeveel je aan jullie mooiste dag willen en kunnen uitgeven!

Vaak zijn die fantastische bruiloften op alle plaatjes bij elkaar niet voor ieders budget geschikt. Dat betekent nog niet dat jullie de gasten een boterham met kaas en een simpel klapstoeltje aan hoeven te bieden. Alles is mogelijk ook binnen jullie budget. Huur een stylist in of maak je een heleboel zelf. Het kost meer tijd, maar wel echt van jullie zelf. En!. het scheelt enorm in jullie budget.

Budget bepalen

Hebben jullie de afgelopen jaren al hard gespaard? Gaan jullie nu de potjes bij elkaar brengen om aan het budget te komen. Of gaan jullie nu juist alles op alles zetten om jullie budget bij elkaar te krijgen. Met een vast budget weten jullie vooraf waar jullie aan toe zijn, zodat er later geen onenigheid en dus geen stress van komt.

Wat jullie uitgeven aan jullie droombruiloft bepalen jullie natuurlijk helemaal zelf en ook echt sámen! Wil je juist een klein feestje maar een hele mooie luxe of bijzondere huwelijksreis. Dat reserveer je voor de reis een groot budget. Maar wellicht vind je een paar dagen in Nederland ook fantastisch en geef je liever een heel groot feest met alle vrienden en kennissen.

Een paar jaar geleden had winkelketen Zeeman een bruidsjurk voor €29,99. In de bruidsmode zaak kost een jurk gemiddeld rond de €1500,-. Het is maar net waar je het geld aan uit wil geven. Dat geld in het dagelijkse leven maar voor je bruiloft net zo.

Alles naar de waar van zijn geld.

Bruiloft Budget overzicht

Overzicht

Maak voor jezelf een totaal overzicht, of vraag hem bij mij aan. In de afbeelding kan je zien welk percentage van jullie budget wordt besteed aan de verschillende onderdelen. Het budget is natuurlijk 100% en daarvan gaat meestal 15naar kleding en 5% naar drukwerk. Het complete lijstje van de grote punten staan hieronder op een rijtje.

· 5% gaat naar bloemen en decoratie·

· 5% gaat naar drukwerk

· 10% gaat naar trouwringen

· 10% gaat naar overige kosten

· 15% gaat naar de trouwfotograaf

· 15% geef je uit aan de trouwkleding

· 40% gaat naar diverse feestelijkheden, zoals diner, trouwfeest, receptie en natuurlijk de trouwlocatie!

Dit is natuurlijk helemaal aan te passen naar jullie wensen. Hebben jullie al goed over muziek nagedacht, wel of geen live muziek bij de ceremonie. Is wel super tof, maar ja…mee in de eerste begroting. Wellicht willen jullie een bepaalde locatie die wel wat duurder is dan hierboven begroot. Dat betekend dat je ergens anders op zou moeten besparen om binnen jullie budget te blijven. Concessies doen is dan het key-woord.

Mijn tip maakt eerst een begroting met jullie droombruiloft en alles wat je zou willen. Dan kom je bijna zeker weten voor jullie budget uit, maar dan ga je strepen. Wat vinden jullie echt belangrijk en waar willen jullie het geld aan uit geven en waarvan denk je, ach dat hoeft niet perse of kunnen we ook zelf maken waardoor het weer goedkoper wordt.

Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken? Laat hem mij weten!

Samen zorgen we ervoor dat jullie onbezorgd kunnen genieten van jullie mooiste dag.


Liefs, Janneke

Scroll naar boven