Logo Magnolia Weddingplanner

Waarom een professioneel Weddingplanner of Ceremoniemeester?

Waarom zou je een professional inhuren als je tegenwoordig alles op internet kan vinden.

Klopt, je kan tegenwoordig alles vinden op het internet. Dus ook een goede weddingplanner, 😉. Nee serieus.

In een wereld waar alles mogelijk is en waar we allemaal streven naar perfectie, kan de planning van een bruiloft snel veranderen van een spannend avontuur naar een stressvolle en overweldigende taak. Van locaties tot bloemenarrangementen van menu’s en muziekkeuzes tot styling. Het is gemakkelijk om je overweldigd te voelen door de eindeloze details die samenkomen om de perfecte huwelijksdag te creĂ«ren.

Een professioneel weddingplanner kent de branche op haar duimpje. Is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de trouwbranche. Maar heeft ook haar connecties en leveranciers in de trouwbranche. Ze weten ook precies waar je op moet letten bij het organiseren van een bruiloft en dat is best veel.

Zeker in combinatie met een nieuw huis of een gezin.

Een weddingplanner kan bij bijna elk aspect van de bruiloftsplanning helpen.

Ze neemt jullie heel veel werk uit handen. Zodat jullie alleen maar de leuke dingen hoeven te doen en dus volop genieten van de voorbereiding.

Als professioneel weddingplanner houd ik jullie natuurlijk strak op de hoogte van alle voorbereidingen.

En op de huwelijksdag zelf; kunnen jullie en alle gasten onbezorgd genieten van de dag

Wie wil dat nou niet?!

Wat doet een Weddingplanner allemaal?

Er wordt mij heel vaak gevraagd, wat doe jij dan allemaal?

Ik help en adviseer de bruidsparen, denk hierbij aan locatie, thema, fotograaf.

Als weddingplanner zoek ik voor mijn bruidsparen leveranciers die bij hun ideeën en budget past. Ik help en adviseer de bruidsparen bij bijvoorbeeld de locatie, het coördineren leveranciers, seating voor ceremonie en of diner, het helpen met juridische documenten en vergunningen, en het coördineren van de dag zelf, om maar een paar taken te noemen.

Wat dacht je van het in de gaten houden van het budget. Ik help bruidsparen bij het opstellen en volgen van hun budget. Ik adviseer waar geld bespaart kan worden en help om het meeste uit het budget te halen.

Op Pinterest en Instagram kom je de mooiste plaatjes en ideeën tegen voor bruiloften
maar passen die ook in het budget


Afhankelijk van waar en hoe het bruidspaar trouwt, kunnen er bepaalde juridische documenten en vergunningen nodig zijn. Ik kan het bruidspaar helpen te begrijpen wat er nodig is en ervoor zorgen dat alles op tijd wordt ingevuld en ingediend.

Ik zorg dat het bruidspaar op tijd alle leuke keuzes kan maken Ă©n zorg dat er overzicht blijft in de voorbereidingen. Als professioneel weddingplanner kan ik mijn bruidsparen alles uit handen nemen en dat zij alleen hoeven te kiezen wat zij willen, de contracten ondertekenen en de rest regel ik.

Op de dag van de bruiloft ben ik aanwezig als ceremoniemeester om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Ik los eventuele problemen op die zich voordoen, coördineer de leveranciers, begeleid de gasten en zorg ervoor dat de dag precies volgens plan verloopt.

Een weddingplanner zorg ik voor een uitgebreid draaiboek zodat het bruidspaar en betrokken leveranciers precies weten waar ze aan toe zijn.

Maar ik kan ook bepaalde onderdelen voor het bruidspaar doen. Zoals het contact met de locatie of al jullie drukwerk regelen.

Familie of vrienden??

Vaak worden de taken van een ceremoniemeester uitbesteed aan familie of vrienden. Die kennen het bruidspaar tenslotte goed. En er is al een vertrouwensband mee. Ze zullen ook niet snel nee zeggen tegen de vraag of ze ceremoniemeester willen zijn. Maar vergeet niet dat de ceremoniemeester vaak veel van de dag mist omdat er van alles geregeld moeten worden.

Je kan een weddingplanner ook inhuren als ceremoniemeester. Uiteindelijk bepaalt het bruidspaar alles zelf, dus ook wat zij wel of niet uit handen geeft.

De dag zelf

Het bruidspaar huurt een weddingplanner of ceremoniemeester in. Dat betekent dus ook dat ik gewoon aan het werk ben. Wel het leukste werk wat er is
 Als ik dan iets mis van de ceremonie of het proostmoment wat het bruidspaar hebben met hun dierbaren vind ik dat niet erg. Ik ben namelijk al bezig met het volgende onderdeel van de bruiloft om te zorgen dat alles volgens planning verloopt.

Mocht er onverhoopt iets onverwachts gebeuren, sta ik al klaar om het op te lossen. En als het goed is, zorgen dat het helemaal niet gebeurd omdat het al onder controle is. Zodat het bruidspaar en hun gasten alleen onbezorgd hoeven te genieten

Bruidstaart Taartmuts

Budget

Vaak wordt er gezegd dat een weddingplanner alleen voor het hogere budget bruiloften is. Uiteraard is het een investering. Een bruiloft organiseren kan, als je dat niet gewend bent, enorm veel stress opleveren dat is het laatste wat je wilt. Want waarom zou je veel geld uitgeven aan een bepaald onderdeel van de bruiloft en jaren later weinig van kan herinneren, maar je wel onthouden hebt dat het een stressvol gebeuren was. Het is de bedoeling dat het bruidspaar ontzorgd wordt en van alles optimaal kan genieten en op terug kan kijken. Je bezuinigt toch ook niet op een wasmachine omdat hij zo lekker goedkoop is, maar wel veel ellende geeft. Dan had je ook liever iets meer geld uitgegeven. Mijn ervaring leert dan, dat je vergeet hoeveel je hebt uitgegeven.

Een investering waar het bruidspaar nog jaren plezier van heeft.

Zoals je kunt zien, is de rol van een weddingplanner uitgebreid en veelzijdig. Ik neem niet alleen veel werk uit handen, maar ik voeg ook waarde toe met mijn professionele kennis en ervaring, waardoor de bruiloft soepel, stressvrij en onbezorgd verloopt.

Ook met een kleiner budget kan een professioneel weddingplanner al veel voor een bruidspaar betekenen.

Wat Magnolia Weddingplanner uniek maakt

In de provincie Flevoland, bekend om zijn unieke landschappen en verrassende trouwlocaties, heb ik als, Magnolia Weddingplanner, mij op de kaart gezet als een uitzonderlijke dienstverlener in de trouwbranche.

Met een diepgaande kennis van de regio en een uitgebreid netwerk van betrouwbare leveranciers, biedt ik een superieure service voor koppels die op zoek zijn naar een onvergetelijke huwelijkservaring.

Dit betekent niet dat ik aan Flevoland ben gebonden. Inmiddels heb ik talloze koppels mogen begeleiden op trouwerijen in alle provincies, behalve de provincie Zeeland, deze staat nog op mijn lijstje.

Door mijn ervaring en het continue opdoen van nieuwe contacten, heb ik een steeds groter beeld van wat er allemaal mogelijk is op gebied van bruiloften.

Door de samenwerking met Magnolia Weddingplanner ben je verzekerd van een vlekkeloze, zorgeloze ervaring, van de eerste planningssessie tot de laatste dans van de avond. Met hun grondige kennis van de beste trouwlocaties in Flevoland en hun uitgebreide netwerk van betrouwbare partners, zijn ze ideaal gepositioneerd om je te helpen bij het realiseren van je droomhuwelijk. In Flevoland en door heel Nederland

Willen jullie een professionele weddingplanner en of ceremoniemeester?

Samen zorgen we ervoor dat jullie onbezorgd kunnen genieten van jullie mooiste dag.


Liefs, Janneke

Scroll naar boven