Logo Magnolia Weddingplanner

Aanzoek

Wist je dat de meeste aanzoeken een paar dagen voor kerst worden gedaan. Zo tussen 19 en 23 december? Toch worden er ook een heleboel aanzoeken gedaan tijdens de vakantie.

Zeg nou zelf; eerst een heerlijk diner en daarna met ondergaande zon gaat hij/ zij of jij op de knieën.

Was het romantisch, voelde je hem aankomen of werd je totaal verrast?

Vroeg jij hem? Of toch was het toch wat traditioneler en vroeg hij jou? Trouwens mag zij haar ook vragen en hij hem!

Waarom doen we eigenlijk een officieel huwelijksaanzoek?

Waarom hoort het er zo bij en waar komt het vandaan?

En waarom gaan we eigenlijk op één knie als we onze partner ten huwelijk vragen?

Het gebeurt al zo lang dat we niet eens meer weten waarom we op de knieën gaan.

Als je besluit om je partner officieel ten huwelijk te vragen is het extra leuk om te weten wáárom we dit toch doen.

Waarom op een knie?

De traditie heeft verschillenden redenen en wie er mee is begonnen en wanneer precies is niet helemaal duidelijk. De eerste stamt af van de royalty en het ridderschap. Als een man geridderd wordt, dan gaat hij op één knie zitten om respect te tonen aan de koning of koningin. Inmiddels lijkt die traditie niet meer gebruikelijk te zijn wanneer iemand tegenwoordig geridderd wordt.

Ook religie heeft er iets mee te maken. Uit respect voor God bidden heel veel mensen op hun knieën. Ook bij de inzegening van o.a. het huwelijk knielt het bruidspaar op het zegenbankje. Dat doe je natuurlijk uit respect voor God.

Je gaat dus ook voor je huwelijksaanzoek op een knie zitten, omdat je respect wil tonen aan je aanstaande.

 

huwelijksaanzoek

Planning

Hoewel een out of the blue aanzoek natuurlijk recht uit het hart komt, is een voorbereiding toch wel fijn. Je wilt natuurlijk niets anders dan dat je partner van de daken schreeuwt hoe romantisch hij/ zij ten huwelijk is gevraagd.

Waar vraag je je aanstaande ten huwelijk? Iets wat jij fantastisch vindt, bv tijdens en concert of belangrijke wedstrijd, kan hij/ zij vreselijk vinden. Je hebt de kans dat je een “nee” als antwoord krijgt. En krijg dan maar weer eens de moed om het weer te vragen, want dit was misschien al best buiten je comfort zone, red. zie mijn andere blog.

Zorg ervoor dat een moment of shine voor hem of haar wordt.

Twijfel je toch een beetje of je het wel goed doet, kan je altijd de beste vriend(in) om hulp vragen.  

Zorg ook altijd voor een back-up plan. Want wat als het moment suprême daar is en er gebeurt iets onverwacht, bv een stortbui, dan wil je snel naar binnen kunnen.

Maak er wel een speciaal moment van, want op de bank met de agenda erbij is natuurlijk geen aanzoek.

Wat ga je zeggen?

Het belangrijkste is dat je je gevoel laat spreken. Dat is namelijk altijd oprecht. Het kan wel handig zijn om voor die tijd wat op papier te zetten. Uiteraard oefen je dat honderd keer voor de spiegel, zodat je tijdens het aanzoek niet van een briefje hoef te lezen. Zorg er wel voor dat het dan niet een versje wordt wat je zonder gevoel uitspreekt. Daar wordt het moment vaak niet romantischer van.

Als je dan op van de zenuwen op een knie zakt en je weet niet meer precies wat je zeggen wil, whatever, wat je vanuit je hart zegt is oprecht.

Quality time samen

Plan na het aanzoek ook wat tijd voor elkaar. Zodat je even kan nagenieten van het moment en alvast wat ideeën voor jullie mooiste dag kan verzinnen.

Ik zal nooit vergeten, echt jaren geleden, liep ik op de Boulevard in Scheveningen. De jongen had net de vraag gesteld, ze had duidelijk ja gezegd, maar ze ging gelijk mensen

bellen om het blijde nieuws te vertellen. Wat voelde die jongen zich gegeneerd. Hij had graag nog even wat tijd samen gehad, geloof ik….

Leg het vast!

Misschien denk je nu, waarom dit intieme moment van ons tweeën vastleggen. Maar je aanstaande heeft geen idee dat je hem/ haar ging vragen dus is totaal verrast en jij bent op van de zenuwen. Allebei factoren waardoor je later niet meer precies weet wat er is gebeurd. Wat is er nou leuker om later dit moment nog eens terug te kijken. Bv door een videograaf die je ook jullie bruiloft laat vast leggen en er een mooie video van maakt of een loveshoot daarna/ tijdens, die foto’s kan je dan weer gebruiken bij de stationary voor de bruiloft.

Wat is perfect?

Vertel haar eerlijk en oprecht wat ze voor je betekent en waarom je zoveel van haar houdt. Zo’n moment is altijd perfect, hoe je het ook aanpakt!

Wees niet bang, koop die ring of dat andere bijzondere speciale cadeau en stel de grote vraag!

Vergeet je niet eerst de ouders om de hand van hun zoon of dochter te vragen 😉

Samen zorgen we ervoor dat jullie onbezorgd kunnen genieten van jullie mooiste dag.

Liefs Janneke

Bronvermelding: Newsmonkey.be
Engagement Ring Bible
ThePerfectWedding.nl
Foto: Shutterstock

 

Scroll naar boven